PLUSwebdesign

Uw partner in webdesign

Professioneel, responsief

responsieve website

IS UW WEBSITE "MOBILE-READY"

Doe de test

PLUSwebdesign zorgt dat je website mobile-ready is

Er is veel veranderd sinds de komst van de smartphone. Meer en meer mensen gebruiken hun gsm om informatie te zoeken op het internet. Met een responsieve website voor jou bedrijf of organisatie ben je zeker dat je geen enkele kans misloopt.

Wat is een responsieve website

Een responsieve website is een website die op alle schermen de juiste lay-out heeft. Dit betekend niet dat alles gewoon smaller word maar wel dat alle inhoud zodanig geschikt word dat zowel op je computer als op je gsm je website duidelijk leesbaar is. Je bezoekers zullen beter kunnen genieten van een optimale webervaring. Het design van een responsieve website zal zich automatisch aanpassen aan de afmeting van het scherm.

Daar de smartphone de desktop voorbijsteekt is het belangrijk dat je website op gsm terug te vinden is

Groene lijn= gsm

Blauwe lijn= desktop

Voordelen van responsief design

Het voordeel van responsief design is dat je geen 2 verschillende websites moet laten maken, één voor grote schermen en één voor kleine schermen. Responsief design is dezelfde website op smartphone, tablet, laptop en desktop.

Nog een voordeel van het ontwerpen en ontwikkelen van uw website met responsief design is geld en tijd sparen in het bijwerken van de website. Wil je foto's op uw website plaatsen, moet je dit maar op één plaats doen, niet meer voor de gsm aparte foto's en voor de desktop aparte foto's, responsief is alles op één plaats. Het responsief design zorgt ervoor dat de foto's in de juiste grootte geladen worden voor het gekozen medium. 

 

Wat kost een responsieve website voor uw organisatie of bedrijf

Bij verschillende webdesigners moet je extra betalen voor responsief design. Niet bij PLUSwebdesign.

Bij PLUSwebdesign zijn we er van overtuigd dat responsief design een basisbehoefte is voor je website. Daarom zal dan ook niets extra aangerekend worden om je website responsief te maken.

voor smartphone en tablet

Wat vindt google van responsieve websites

Het marktaandeel van Google ligt boven de 90%

Rode lijn = marktaandeel Google

 

Dus wanneer Google spreekt luisteren de webdesigners. Google stelt dat responsief webdesign de aanbevolen configuratie is om je website voor te stellen op alle schermen. Dit is omdat alle schermen dezelfde URL hebben en dezelfde HTML, ongeacht het apparaat. Dit maakt het makkelijk en efficient voor Google om je website te crawlen en te indexeren.

Bovendien geeft Google de voorkeur aan responsief webdesign omdat dit gebruiksvriendelijker is dan aparte sites voor gsm en desktop. Als bijvoorbeeld je vriend de inhoud van je site met zijn gsm op facebook deelt, en iemand klikt hierop met zijn desktop, zal hij niet naar een aparte site voor gsm doorverwezen worden maar naar dezelfde site die ingedeeld is voor desktopgebruik.

Google legt de nadruk gebruikerservaring om een positie te bepalen in de ranking, dit is een belangrijke factor voor SEO

 

Waarom heeft je bedrijf een responsieve website nodig

-Bij PLUSwebdesign betaal je niets extra voor responsief design

-De website van je bedrijf is leesbaar op alle toestellen

-Meer gevonden worden = meer bezoekers = meer omzet

-Google beloond de websites met responsief design met een hogere ranking.